Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen.

Alhoewel wij deze website met de grootste zorg hebben samengesteld en u zoveel mogelijk van informatie hebben voorzien, kunnen er nog steeds vragen zijn van gebruikers of potentiële gebruikers. We hebben alle reeds eerder gestelde vragen verzameld en op deze pagina gepubliceerd. Heeft u na het lezen van deze antwoorden nog steeds een vraag die u graag beantwoordt ziet, schroom niet en mail of bel ons op info@frisianmotors.com of 0512-767100.

Algemene vragen

Kan ik ook rechtstreeks bij Frisian Motors kopen of kan dit alleen via dealers?

Indien u in de regio zit van een dealer zullen wij u in eerste instantie doorverwijzen naar een dealer. Indien er geen dealer in de regio is of u wilt geen zaken doen met de beoogde dealer kunt bij Frisian Motors terrecht. Ook grotere Corporate (landelijke) bedrijven, gemeentes en instellingen kunnen in veel gevallen rechtsreeks zaken doen met Frisian Motors. Wilt u graag uw machine geleverd krijgen via uw lokale tuin- en park- of mechanisatie leverancier, dan kan dit in veel gevallen via de reguliere dealer of via Frisian Motors geregeld worden.

Kan ik ook een Leffert huren?

Het is mogelijk om een Leffert te huren,dat doet u niet via Frisian Motors maar bij één van onze klanten Verno. De Verno is een begrip in het verhuren van machines en betrouwbare bouw-en evenementen materiaalen. De Leffert is te huur en geheel aangekleed in de huisstijl van verno. De te huren Leffert heeft een snelheid van 30 km/u en een laadvermogen van 340kg en heeft voldoende accu capaciteit voor een volledig dag!

Kom ik in aanmerking voor subsidie?

De meeste subsidies zijn voor zakelijke gebruikers. Landelijke subsidies vermelden wij op onze website, maar het loont ook te informeren bij lokale overheden voor subsidies, zoals bij gemeente of provincie. Gezien het feit dat de meeste subsidies gebaseerd zijn op fiscale voordelen is het uiteindelijk te verwachten voordeel per aanvrager verschillend. Voor meer informatie over subsidies kunt u onze subsidiemogelijkheden-pagina bekijken. Verdere vragen over mogelijke subsidies kunt u mailen naar subsidies@frisianmotors.com of bellen met onze vaste adviseur Sinten Advies 06-11322137

Hoe zit het met accu’s in combinatie met vorst?

Alhoewel de kwaliteit van de accu's de afgelopen jaren sterk is verbeterd heeft vorst altijd als nadeel dat de actieradius (afstand of maaitijd per acculading) bij temperaturen onder de 5 graden afneemt, soms wel tot 15% (bij -15 graden) vermindering  ten opzichte van de normale omstandigheden. Daarbij is het van belang dat de accu’s bij weinig tot geen gebruik altijd zijn opgeladen in de winterperiode.

Ruilt u ook bestaande voertuigen of maaiers in?

Ja. Wij of onze dealers kunnen u een marktconforme inruil geven op de bestaande machines. In combinatie met eventuele subsidies scheelt dit soms behoorlijk op de investering.

Waarom zit er op Frisian Motors standaard 1 jaar garantie.

Om de verkoopprijs zo laag mogelijk in de markt te houden hebben wij gekozen om standaard 12 maanden uitgebreide garantie te geven. Tegen een extra vergoeding kunt u ook kiezen voor 24 of 36 maanden garantie. Dit kan eventueel in combinatie met een jaarlijkse preventieve onderhoudsbeurt.

Basis regels bij gebruik van accu machines

 1. Na dagelijks gebruik weer opladen en lader aangesloten laten 

     tot volgend gebruik; 

 2. Voorkom geheel ontladen van accu’s dat geeft een langere 

     levensduur; 

 3. Bij geen gebruik of stalling, eens per maand machine ontladen 

     (max 50%) en weer opladen;

 4. Koppel lader niet af wanneer deze nog niet klaar is met laden;

 5. Indien laden langer dan 13 uren duurt is er een defect, niet 

     doorgebruiken maar specialist in schakelen om verdere schade te voorkomen; 

 6. Bij plotselinge vermindering van accuduur, niet doorgebruiken 

     maar specialist in schakelen om verdere schade te voorkomen.

FM-50 transporter

Hoe lang gaan de accu’s mee?

Onder normale omstandigheden kunnen de standaard accu’s tot circa 500 keer geladen worden voordat ze minder worden in gebruik. Voorbeeld: voor een gemiddelde gebruiker is circa tweemaal laden per week voldoende; daarbij in de zomer wat meer gebruik dan in de winter zou gemiddeld een 100 laadbeurten per jaar zijn en zou de accu dus circa 5 jaar dienst kunnen doen.

Wat voor soort kenteken zit er bij, en komen daar nog extra kosten overheen?

Standaard wordt een L7e kentekenbewijs bij de transporter geleverd; deze dient alleen nog te naam worden gesteld op uw (bedrijfs)naam. Dit kunt u op het postkantoor regelen.

Optioneel kunnen wij het kenteken aanpassen naar een landbouw T5 certificaat, het RDW kenteken vervalt en het voertuig kan dan als landbouw voertuig worden verzekerd. Let wel op dat u een oranje driehoek bord monteert op de transporter en dat een landbouw voertuig officieel maar 25 km per uur mag rijden; u kunt in theorie een boete krijgen voor te snel rijden.

Moet ik de transporter ook verzekeren.

Ja, zodra u op de openbare weg komt met het voertuig dient u deze te verzekeren.

Goedkoop verzekeren

Een veel terugkerende vraag was waar men betaalbaar een Leffert ransporter kan verzekeren. Er blijkt veel verschil in premies te zitten en acceptatiebeleid. Wij hebben het helemaal uitgezocht en hebben een collectieve overeenkomst kunnen sluiten met Bokhorst verzekeringen. Een op maat gesneden verzekering zonder enige rompslomp en betaalbare premies. Ook loont het indien u momenteel al een Leffert heeft verzekerd om dit eens te vergelijken. 

Meer info via deze link :http://www.bokhorstverzekeringen.nl/frisian-motors-leffert-fm-50.html of stuur een mail naar verzekering@frisianmotors.com

FM-30 tuintractor

Hoe lang gaan de accu’s mee?

Onder normale omstandigheden kunnen de standaard accu’s tot circa 500 keer geladen worden voordat ze aanmerkelijk minder worden in gebruik. Voorbeeld: voor een gemiddelde gebruiker is circa tweemaal laden per week voldoende, in de zomer zal het gebruik wat meer zijn dan in de winter maar men zal gemiddeld op een 100 laadbeurten per jaar komen. Met dit gegeven zal de accu dus circa 5 jaar dienst kunnen doen (500/100 geeft 5). 

FM-70 zitmaaier

Hoe lang gaan de accu’s mee?

Onder normale omstandigheden kunnen de standaard accu’s tot circa 500 keer geladen worden voordat ze aanmerkelijk minder worden in gebruik. Voorbeeld: voor een gemiddelde gebruiker is circa 1x laden per week voldoende, er van uitgaande dat er in de zomer vaker zal worden opgeladen dan in de winter zal de accu gemiddeld 50 keer per jaar worden opgeladen. 500 delen door 50 betekend dat de accu's dus circa 10 jaar dienst kunnen doen.