nieuws en evenementen

Nieuws en evenementen

Via deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws over Frisian Motors. Actie's, nieuwsartikelen en komende evenementen zullen op deze pagina worden gepubliceerd.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Recreatievakbeurs Hardenberg

Het is bijna zo ver: op 8, 9 en 10 november staan wij op de Recreatie vakbeurs in de Evenementenhal Hardenberg! 

Ontdek de laatste innovaties, doe nieuwe contacten op, maak een proefrit met een van onze machines op een speciaal ingericht parcours en ervaar het gemak van elektrisch rijden. 
De beurstijden zijn 8 & 9 november van 13.00 tot 21.00 uur en 10 november van 10.00 tot 18.00 uur, de koffie staat voor u klaar. We staan op stand 532.

Meer weten over de beurs en bestellen van kaarten, kijk op de website hier

 


Stel zelf uw offerte samen voor de Leffert transporter

Vanaf heden is de configurator gereed en online, je kunt je favorite Leffert samenstellen en direct een prijsopgave op je email ontvangen. klik op de afbeelding voor toegang naar de configurator.

 

 


Bakkeveen - Introductie- en Demodag 8 en 9 April 2016
Frisian Motors presenteerd haar nieuwe machine, de Norbert FM-120. Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom organiseren we in Bakkeveen een Introductie- en Demodag. Graag nodigen we u uit om hierbij aanwezig te zijn. De dagen zijn vrij toegankelijk voor ieder die niet alleen interesse heeft in de Norbert FM-120 maar ook in alle andere producten van Frisian Motors. Klik hier en lees meer informatie over dit evenement. 
                                

Hengstenkeuring - WTC Expo in leeuwarden
Het WTC Expo in Leeuwarden staat weer helemaal in het teken van de KFPS Hengstenkeuring. Drie dagen lang genieten van het Friese paard tijdens keuringen, clinics en adembenemende shows.
Frisian Motors laat zich dit jaar ook weer zien op de hengstenkeuring te leeuwarden, de datums dat u Frisian Motors kunt vinden is op donderdag 14 Januari van 10:00 t/m 17:30 uur, vrijdag 15 Januari van 10:00 t/m 16:30 uur en ook op zaterdag van 8:30 t/m 17:30 uur. Klik hier en lees meer informatie over dit evenenment
                                             

Bio-beurs 2016 - Ijsselhallen Zwolle 
Biologisch is razend populair. In Nederland groeit de verkoop van biologische producten in 2015 naar verwachting met meer dan 15% en ook wereldwijd stijgt de vraag. Daarom is het thema van de Bio-beurs in 2016: ‘Groen groeit’.
Op 20 en 21 Januari is de Bio-beurs in zwolle.
Op woensdag 20 Januari is de beurs geopend van 11:00 t/m 21:00 uur en op donderdag 21 Januari van 11:00 t/m 19:00 uur. U kunt Frisian Motors bezoeken op stand plaats G231. Klik hier en vind meer informatie over dit evenenment 
                                  

Bakkeveen- Deze maand verwachten wij de 200e Leffert te leveren.
Inmiddels is hij bekend in de vrije voorraad in de fabriek, en we verwachten komende weken dat het 200e exemplaar kan worden uitgeleverd. Dit laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan en zullen u verder informeren als de trotse eigenaar bekend is. Lees meer en deel dit artikel.
 
                                                      

Goedkoop verzekeren
 
Een veel terugkerende vraag was waar men betaalbaar een Leffert ransporter kan verzekeren. Er blijkt veel verschil in premies te  zitten en acceptatiebeleid. Wij hebben het helemaal uitgezocht en hebben een collectieve overeenkomst kunnen sluiten met  Bokhorst verzekeringen. Een op maat gesneden verzekering zonder enige rompslomp en betaalbare premies. Ook loont het indien  u momenteel al een Leffert heeft verzekerd om dit eens te vergelijken. Meer info via deze link :http://www.bokhorstverzekeringen.nl/  frisian-motors-leffert-fm-50.html of stuur een mail naar verzekering@frisianmotors.com
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Bakkeveen - Gunstige voorwaarden op elke Leffert! 
 
Interessante lease mogelijkheden
 
Sinds kort heeft Frisian een exclusieve overeenkomst gesloten met CNH Industrial Capital voor het leasen aan  zakelijk gebruikers van alle leverbare modellen. 
CNH is een bekende wereldspeler met ruim 50 jaar ervaring op het gebied van financiering in de agrarische sector. 
Gezamenlijk zullen we de komende tijd veel aantrekkelijke acties opzetten en kunt u bijvoorbeeld al lease vanaf 4,7% wat soms al gunstiger is dan bij de gemiddelde bank. Wist u dat een Leffert al beschikbaar is vanaf €162,- per maand. Ook het jaarlijks onderhoud kan in het maandbedrijf worden meegenomen er is er al vanaf €1,- per dag.

De Steeg - Het outdoor evenement Groene Dagen voor Jacht, Bos & Boom vindt dit jaar voor de zevende keer plaats en is uitgegroeid tot het outdoor event voor iedereen met een passie voor jacht, natuur en terreinbeheer.Dit jaar vindt de beurs plaats op 12 t/m 14 juni in het Landgoed Middachten in De Steeg. De openingstijden van de beurs zijn op vrijdag 12 juni van 13.00 uur tot 21.00 en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.
 
Frisian Motors is ook aanwezig op deze beurs. Er zijn dan ook voldoende mogelijkheden om test te rijden met onze auto’s. Lees meer en deel dit artikel.
 

Zelhem - Van woensdag 3 t/m vrijdag 5 juni 2015 vind de Land- & Tuinbouwbeurs Oost-Nederland/Achterhoek plaats in Zelhem. De beurs is elke dag geopend van 13.00 uur tot 22.00 uur.
De Land- & Tuinbouwbeurs Oost-Nederland/Achterhoek biedt volop kansen voor de sectoren in rundvee, mechanisatie, akkerbouw, intensieve veehouderij, volle grondteelt en de toeleveringsindustrie. 
Frisian motors is ook exposant op deze beurs en bezet standnummer: 273. Speciaal voor deze beurs biedt Frisian Motors voor haar relaties kortingskaarten beschikbaar. Heeft u  interesse neem dan contact op met Frisian Motors. Lees meer en deel dit artikel.
 

Leeuwaren - Verno is al ruim 40 jaar betrouwbaar in machineverhuur en het huren van vrijwel alle andere benodigde bouw- en evenementenmaterieel in Noord Nederland. Nu ook van de Leffert! De 2 auto’s zijn vanaf 30 april te huur en geheel aangekleed in de huisstijl van Verno. Like en deel hier.
 

Schiermonnikoog - Vrouwe Jakoba bezorgt op het gehele eiland Schiermonnikoog al jaren heerlijke maaltijden en streekproducten. Nadat de Leffert 4 jaar trouwe dienst heeft geleverd, heeft Vrouwe Jakoba besloten de auto in te ruilen voor het nieuwste model! Vrouwe Jakoba bezorgt met de Leffert uw maaltijden 100 % duurzaam op het gehele eiland. Like en deel hier.
 
 


Zuidlaren Aannemingsbedrijf Alsema is gespecialiseerd in het leggen, monteren en testen van kabels en leidingnetwerken in de on/off-shore en infratechniek. Sinds kort maakt men handig gebruik van een elektrische transporter van het merk Frisian Motors, de Leffert FM-50. Deze gebruikt men niet alleen als handig wagentje voor landmeet projecten, maar ook om in aanbestedingen om extra punten te winnen voor het steeds belangrijkere thema van duurzaamheid en milieuvriendelijk werken die opdrachtgevers wensen. Lees meer en deel dit artikel.
 
 

BakkeveenFrisian Motors breidt zijn dealerbestand uit. Vanaf 2015 zijn Kools LMB, H. Witteveen mechanisatie en LMB Van de Ende officieel dealer. Frisian Motors verheugd zich op de samenwerking met deze nieuwe enthousiaste bedrijven. Binnenkort zullen ook de machines op locatie te bezichtigen zijn. Klik verder voor de bedrijfsgegevens. Lees meer en deel dit artikel.
    
                                  

Leeuwarden - In het WTC Expo in Leeuwarden is van 10 t/m 13 december 2014 de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs. Frisian Motors is hier exposant bij standnummer 4027. Ook biedt Frisian Motors voor haar relaties toegangskaarten aan. Heeft u interesse in de kaarten? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar verkoop@frisianmotors.com Lees meer en deel dit artikel.

Bakkeveen - Frisian Motors presenteert u de ''Norbert FM-120 Electric mini-shovel''. De nieuwe elektisch-hydraulisch mini-shovel is vanaf het voorjaar van 2015 leverbaar. Er kan tot maar liefst met 35 verschillende werktuigen gewerkt worden. Lees meer en deel dit artikel. 
 


Bakkeveen - Frisian Motors heeft nu een unieke actie, een actie die in de smaak valt. Bij inlevering van deze actieflyer en kopie van uw aankoopfactuur bij verkooppunt of Frisian Motors, ontvangt u een dinercheque t.w.v. maar liefst €75,- Vraag bij uw verkooppunt naar de flyer of neem contact op met Frisian Motors. Deze actie loopt van 15 september 2014 t/m 16 maart 2015. Lees meer en deel dit artikel. 
 
 
 

Bakkeveen - Hij is er! Frisian Motors presenteert u met trots de vernieuwde Leffert FM-50. De toegevoegde Frisian Motors details en de nieuwe zwarte kleur zorgen voor een mooie uitstraling. Daarnaast kunt u natuurlijk nog altijd vertrouwen op zijn standaard eigenschappen. Lees meer en deel dit artikel.
 
 
De zwarte Leffert FM-50
 

Biddinghuizen - Op 10-11-12-13 september 2014 is er vanaf 10:00 uur t/m 17:00 uur de AgrtoTechniek Holland 2014. Deze beurs is bij vele bekend als één van de toonaangevende beurzen van Nederland. Frisian Motors is ook exposant op deze beurs en bezet standnummer: 3.24 en biedt voor haar relaties gratis kortingskaarten aan. Heeft u ook interesse bij deze kaarten? Neem dan contact op met Frisian Motors door een e-mail te sturen naar: verkoop@frisianmotors.com. Lees meer en deel dit artikel
                                                                              

Leeuwarden - Op dinsdag 1 juli was de onthulling van de Frisian Eco Car. Deze Eco car werd door studenten van het ROC Friese poort gebouwd met de kennis en hulp van specialistische bedrijven, zoals Frisian Motors en VABO Composites. ROC Friese Poort Centrum Duurzaam stelt de innovatiewerkplaats beschikbaar en ondersteunt het project met de aanschaf van materialen en de begeleiding van Docenten. 
 
Frisian Motors kijkt met een positieve blik terug op deze unieke samenwerking tussen scholen en specialisten vanuit het bedrijfsleven.
 

Bakkeveen - In de wandelgangen al veel besproken, maar eindelijk is de grote broer van de FM-50 in het veld getest: de "Leffert" FM-90.
Deze machine heeft meer dan 30 KW elektrisch vermogen en zit in een zucht op de 60km/h. Hij heeft een schakelbare 4x4 met sper functie. Daarnaast heeft hij een hoge/lage versnelling die hem bijzonder sterk maakt. Lees meer en deel dit artikel. 
 
 
 
 
 
 
 

Halle - Op 3-4-5 juni 2014 is er op het voormalig Zwarte Cross terrein in Halle de Landbouwbeurs Achterhoek. Deze beurs biedt volop kansen voor de sectoren in rundvee, mechanisatie, akkerbouw, intensieve veehouderij, volle grondteelt en de toeleveringsindustrie. De beurs vindt plaats op het voormalige Zwarte Cross terrein, Wolfersveen 29 te Halle, ook Frisian Motors zal hier deel aan nemen. Lees meer en deel dit artikel.
 
 

Bakkeveen - Frisian Motors is sterk groeiend, we merken dat de vraag naar onze elektrische voertuigen sterk toeneemt. Afgelopen tijd zijn we bezig geweest met het werven van nieuwe dealers, zodat onze producten in elke regio verkrijgbaar zijn. De afgelopen tijd hebben wij de volgende nieuwe dealers aan ons bestand kunnen toevoegen: - R2 Groentechniek uit Goes
                                                                                                                - Van Steeg uit Putten
                                                                                                                - Van Engelen uit Swifterbant en Nunspeet
                                                                                                                - Paus Agroservice uit Weerselo
                                                                                                                - Voets uit Hoofddorp en Hazerswoude
Daarbij hebben wij ook ons eerste verkooppunt in Belgie:                      - Maes NV uit Kasterlee en Hoogstraten (BE)
 
Nieuw voor onze producten zijn de Friese namen. Frisian Motors is zoals bekend een jonge Nederandse fabrikant uit Friesland. Wij gaan naast onze technische benamingen : FM-30, FM-50, FM-70, FM-90 en FM-120, onze producten een naam geven. Hiervoor werden wij geïnspireerd door onze trots uit Friesland: het Friese Paard. Onze producten krijgen dezelfde naam als een goedgekeurde Friese dekhengst.
Zo wordt de transporter serie; de FM-50 en FM-90 de Leffert. De zitmaaier serie; FM-30 en de FM-70 Rimmert. 
De mini-lader serie; FM-120 de Norbert.
Friese Paard
 

Halfweg - Op 15 April werd door onze dealer Voets Traktoren en Werktuigen een Golf-dag georganiseerd op golfbaan Halfweg. Deze dag werd georganiseerd voor alle golfbanen in Noord- en Zuid-Holland. Lees meer en like dit artikel
                                                                   

Hannover - Op 7 t/m 14 April was Frisian Motors te gast op de Hannover MESSE. Deze beurs staat bekend als één van de grootste technologische beurzen. Dit jaar was Nederland het partnerland voor deze beurs. Frisian Motors stond samen met 29 Nederlandse bedrijven op het E-Mobility Pavilloen. Lees meer en like dit artikel.
 
 
 
 
 
 

Zwolle - Op 22 en 23 januari was de Biovak beurs te Zwolle. Deze beurs die voor het eerst in 2008 werd georganiseerd, wordt elk jaar steeds populairder. In de loop der jaren is BioVak uitgegroeid tot hét jaarlijks vakevenement waar de gehele biologische sector bijeenkomt. Natuurlijk kon Frisian Motors niet ontbreken op de Biovak. Lees meer en deel dit artikel

Leeuwarden - Op 9 t/m 11 januari was in het WTC Expo te Leeuwarden de jaarlijkse KFPS Hengstenkeuring. Hoewel dit voornamelijk een keuring voor paarden is, is er ook een gedeelte voor stands. Frisian Motors nam hier ook deel aan. De keuring werd druk bezocht, met op de s'avonds een theater voorstelling ter gelegenheid van het 135 jarig bestaan van het KFPS. Zaterdag was de meest bezochte dag met circa 25.000 bezoekers, waaronder prinses Beatrix beschermvrouwe van het KFPS. Frisian Motors kijkt met tevreden blik terug op deze beurs aangezien er veel (waaronder buitenlandse) belangstelling was voor onze producten. Lees meer en deel dit artikel.


Hardenberg - Op 7 t/m 9 januari was in de evenementenhal te Hardenberg de Groene Sector beurs. Frisian Motors bezette hier ook een stand. De beurs werd bezocht door geïntereseerden uit verschillende sectoren zoals:• Boomkwekerij• Groente- en sierteelt• Tuincentra• Gemeentelijke groenvoorziening• Tuin- en landschapsarchitecten• Sociale werkvoorziening• Doe-het-zelf• Sierbestrating• Vijveraanleg. Lees meer en deel dit artikel.

Landbouwbeurs Assen
In de week van 26 t/m 29 november was er de Landbouwvakbeurs te Assen. Ook Frisian Motors was hier onderdeel van en bezette samen met onze dealers: Rietman-Hasselt en Onrust-Drouwenermond een stand. 'Boeren gaan naar Assen’ luidde de slogan in de advertenties al. Lees meer en deel dit artikel.
 

Groen Techniek Holland  
Hét nieuwe tweejaarlijkse evenement voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in Nederland gaat van start op dinsdag 10 tot en met donderdag 12 september 2013 en vindt plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in Flevoland. Ook Frisian Motors kan niet ontbreken, sterker nog we zijn prominent aanwezig met een uitgebreide stand en testparcour voor elektrisch rijden & werken. Tevens zal de organisatie van GTH gebruik maken van maar liefst 8 transporters tijdens de beurs voor personen en goederen vervoer.  We hebben nog enkele vrijkaarten liggen, stuur een email met uw NAW gegevens en we sturen ze tijdig naar u op. Voor meer info over de beurs kijk op www.groentechniekholland.nl  Like en deel hier.
 

SBS 6 op bezoek bij Frisian Motors  
Op maandag 24 juni heeft Lekker, Leuk, Leven opnames gemaakt bij Frisian Motors. In het programma vertelt Theo de Jong over duurzaamheid en worden de producten van Frisian Motors in beeld gebracht. Presentatrice Wendy Kristy (foto) was erg enthousiast over de FM-50 elektrische transporter. Naast de opnames van SBS6 zijn er ook opnames gemaakt voor het progamma Ondernemend Nederland dat wordt uitgezonden op RTL 7. Bekijk en deel de video hier. 

Uw eigen subsidie adviseur  
Er is nogal wat te doen in subsidieland, met name elektrisch vervoer wordt op deze wijze positief op gang gebracht. Maar om goed beslagen te werk te gaan is nogal inhoudelijke kennis verreist, welke subsidies zijn er voor u van toepassing,  
veel subsidies zijn daarnaast per regio of provincie verschillend en hoe vraag ik deze allemaal aan. Vanaf nu hebben wij een gespecialiseerde subsidie adviseur in huis. Speciaal voor u kijkt hij naar de beste mogelijkheden en kan hij een aanvraag indienen of een subsidie project begeleiden. Roelof Veenstra van Sinten Subsidieadvies staat u graag te woorden. U kunt Roelof bereiken via subsidies@frisianmotors.com of via 06-11322137.  Like en deel hier.

Onafhankelijke test door boerenbusiness.nl  
De heren Tim Vrolijk en Marijn Plaisier testen elke maand een nieuwe gadget voor gebruik in de landbouw. Deze keer werden wij uitgenodigd om de FM-50 elektrische transporter onafhankelijk te laten testen. Bent u benieuwd naar het resultaat? Bekijk en deel onze video hier. 
 

Nieuw: 100% elektrisch personen vervoer  
Voor gebruik op evenementen en beurzen hebben wij vaak de vraag gekregen of we achter de FM-50 transporter ook een aanhanger voor personen vervoer kunnen leveren. En jawel vanaf heden leverbaar voor huur en koop, een 6 personen aanhanger die zowel technisch als design prima past achter de FM-50. Momenteel alleen mogelijk op eigen terrein en in de toekomst ook voor op de openbare weg.

Beschut de winter in met de gesloten cabine op de elektrische transporter  
Vanaf nu kunt u het gehele jaar door de terreinwagen gebruiken met de volledige gesloten cabine. Gemaakt van doorzichtig polycarbonaat en functioneel design. Binnen 2 minuten demontabel, u kunt dus per dag kiezen of u wel of niet met deuren rijdt. Aanvullend eventueel met een achterruit of laadbakzijl zodat u rondom beschermd bent tegen wind en regen. Wilt u eens vrijblijvend testrijden in deze uitvoering, bel of mail vandaag nog en wij komen graag eens langs.

Kabinet positief over elektrisch rijden  
Het kakelverse regeerakkoord doet nogal wat stof opwaaien, dat is zeker. Maar zeker is ook dat er gelukkig nog steeds wordt geïnvesteerd in verduurzaming van onze samenleving. Over elektrisch rijden zegt het akkoord het volgende: Elektrisch vervoer biedt veel kansen voor Nederland. Met netbeheerders, energiebedrijven en lokale overheden en bedrijven worden afspraken gemaakt over de laadinfrastructuur om de groei van elektrische mobiliteit verder te stimuleren.
Misschien toch goed om te weten dat onze voertuigen ook gewoon thuis simpel in het stopcontact kunnen en in combinatie met groene stroom direct financieel en milieu voordelen geven zonder dat u afhankelijk bent hoe de politieke vlag waait. Like en deel hier.

Eerste toertocht met de FM-50   
Op een mooie zaterdagmiddag in juli hebben we de eerste toertocht gereden met vier elektrische terreinauto's. Het was even wennen, maar een erg leuke ervaring met een hoge "FUN factor". We hebben er een leuk filmpje van gemaakt die u hier kunt bekijken.